Wat is het?

Een nieuw parcours van 2, 3 en 6 km met allerlei spannende hindernissen, waar kinderen en volwassenen over heen of onder door moeten klauteren en natuurlijk ook recht door de modder. Het wordt daarom ook wel een mud run genoemd.
Wij willen mensen met een ‘hindernis’ het gevoel geven dat ze stoer zijn en trots kunnen zijn op zichzelf. We laten ze letterlijk ervaren hoe het voelt om obstakels te overwinnen. Dit alles voor een positief zelfbeeld en een boost voor het zelfvertrouwen.

Voor wie?

Voor kinderen en volwassenen die niet mee doen aan een gewone mudrun. Dat is dus heel breed.
Mensen met een verstandelijke beperking, een fysieke beperking, visuele of auditieve problemen, een vorm van autisme of andere ontwikkelingsproblemen.
Iedereen die geholpen moet worden bij het verleggen van grenzen is welkom!

De Special Obstacle Run start over...


Achtergrond

De Special Obstacle Run (SOR) is een initiatief van zorgboerderij Griftenstein & Zorg.

De 1e Special Obstacle Run
De eerste SOR was zo’n geweldige ervaring voor de deelnemers, de begeleiders en de organisatie, dat we hebben besloten er een jaarlijks sportevenement van te maken. De SOR is inmiddels een doorslaand succes en heeft landelijke naamsbekendheid.

Mensen met een hindernis

Het draagt de naam Special omdat het voor mensen wordt georganiseerd die niet zo snel mee zullen doen aan de bestaande mudruns.
De ‘Mud runs’ zijn een groot succes voor mensen zonder beperking door het stoere en uitdagende imago, waarbij je grenzen verlegt. Je kunt je helemaal uitleven en doordat je iets onderneemt wat je normaal niet zo snel zou doen, geeft het iedereen een positief zelfbeeld.
Dit jaar alweer de 6e editie!

Onze partners

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen