fbpx

Natte en modderige elfde editie

Alle ingrediënten voor een uitdagende Run door de modder waren afgelopen zondag aanwezig tijdens alweer de elfde editie van de Down Under Obstacle Run, met als extra obstakel; het weer. Zo’n 1.500 mensen lieten zich niet weerhouden door het weer en namen deel aan dit sportieve evenement. Met elkaar trotseerden diverse hindernissen op het geweldige terrein van Down Under in Nieuwegein, obstakels, water, modder en kou.

Een van nature, uitdagend terrein aangevuld met bijna 40 hindernissen stond klaar voor alle deelnemers. Van modderwater waar doorheen moet worden geworsteld tot houten stellages waar de lopers overheen moesten; de renners werden zowel mentaal als fysiek op de proef gesteld. De deelnemers hadden de keuze uit een parcours van 6, 9 of 12 km. Naast de uitdaging was het vooral leuk; verplicht vies worden.

Kids Run
Ook voor kinderen is dit een geweldig evenement, ondanks de kou en het regenachtige weer legden bijna 300 kids onder begeleiding van hun ouders of een andere volwassene het parcours af. Het hoogtepunt was voor vele kids de “Super Soapy Slide” (reuze glijbaan) of “Monkey Town”. Als beloning voor de sportieve prestatie kregen alle kids een medaille.

Obstacle Run
De Obstacle Run werd georganiseerd op het terrein van Down Under in Nieuwegein. Manager Recreatie bij Down Under, Lennart Loopstra licht toe: “We hebben de afgelopen maanden weer erg toegeleefd naar dit evenement. Het terrein van Down Under leent zich perfect voor een obstacle run en daarbij hebben we wederom weer veel aandacht besteed aan (nieuwe) obstacles. Studenten van het Sportacademie Utrecht hebben ons tijdens de voorbereiding geholpen met diverse hindernissen. Het is geweldig dat er iedere keer weer meer mensen op dit evenement afkomen.

Volgende editie
In het voorjaar, op zondag 17 mei 2020 wordt alweer de volgende editie georganiseerd. Fanatiekelingen kunnen zich tot 1-1-2020 aanmelden tegen het “early-bird” tarief. Daarna gaat de reguliere ticketverkoop in. Voor de stoere kids van 8 tot 12 jaar is er (onder begeleiding) ook weer de Kids Run van 3 km.

Meedoen?
Inschrijven kan via hier: www.downunderrun.nl/#inschrijven.

Posted on oktober 6, 2019 in algemeen

Share the Story

Back to Top