fbpx

Loop mee voor Spieren voor Spieren

Voor de 12e editie van de Down Under Obstacle Run kun je je nu ook inzetten voor het goede doel! Wij zijn namelijk een samenwerking aangegaan met Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren is ontstaan vanuit de sport en dus past deze samenwerking met Down Under helemaal in de DNA van Spieren voor Spieren. Een goed functionerend lichaam is cruciaal voor het leveren van sportieve uitdagingen en prestaties, zoals de Down Under Obstacle Run. Deelnemers van deze Obstacle Run kunnen op 17 mei 2020 hun gezonde spieren inzetten voor de zieke spieren van kinderen.

Tijdens de Down Under Obstacle Run van 17 mei 2020 kunnen deelnemers zich inzetten voor Spieren voor Spieren. De mogelijkheid wordt geboden om een gratis startbewijs te verkrijgen, als tegenprestatie moet men minimaal € 200 aan donatiegelden ophalen voor Spieren voor Spieren. Kinderen met een spierziekte ondervinden veel obstakels in hun leven en hoe mooi is de metafoor dat deelnemers tijdens de Down Under Obstacle Run letterlijk de verschillende obstakels moeten overmeesteren om de finish te behalen voor hunzelf en ook voor de 20.000 kinderen met een spierziekte! Aanmelden kan via: downunderrun.nl/spieren-voor-spieren.

Hoe gaat de actie voor Spieren voor Spieren in z’n werk?
1. Meld je aan via downunderrun.nl/spieren-voor-spieren
2. Spieren voor Spieren maakt jouw actiepagina compleet
3. Jij ontvangt een gratis startbewijs voor de Down Under Obstacle Run

Feiten spierziekten
Er lijden ongeveer 200.000 mensen in Nederland aan een spierziekte, waaronder 20.000 kinderen. Er zijn meer dan 600 verschillende soorten spierziekten, waarvan de oorzaak en het verloop vaak onbekend en onvoorspelbaar zijn. Veel kinderen met een spierziekte zijn rolstoel gebonden en genezing is bijna altijd onmogelijk. De impact van een spierziekte op een kind, het gezin en de omgeving is enorm. Spierziekten zijn niet alleen directe aandoeningen aan spieren, maar kunnen ook ontstaan door een foute aansturing van spieren vanuit de hersenen, zenuwen of het ruggenmerg. De vele verschillende spierziekten leiden onder meer tot verschijnselen als spierzwakte, verlamming, problemen met de spijsvertering en hartklachten. De meest voorkomende spierziekten zijn SMA, Duchenne, FSHD en Myotone Dystrofie.

Wil jij het goede doel steunen en ook sportief bezig zijn? Meld je dan nu aan en loop samen voor Spieren voor Spieren!

Posted on oktober 7, 2019 in algemeen

Share the Story

Back to Top