fbpx

Kledingtips

Kledingtips
Doe jij a.s. zondag mee met de Obstacle Run? Lees dan snel verder als je handige kledingtips wilt.

Schoenen
Doe je voor het eerst aan de Down Under Obstacle Run mee, trek dan lekker je hardloopschoenen aan! Als je na die eerste keer vaker mee gaat doen, dan is het verstandig om eens te investeren in goede schoenen. Schoenen moeten niet te zwaar zijn, veel grip bieden en snel water afvoeren als je door de modder gegaan bent. Één ding; je herkent je schoenen niet meer terug na de run! Ps. Vergeet niet je veters goed aan te trekken.

Broek
In principe is je hardloopbroek prima geschikt voor de Obstacle Run in april. Een lange broek heeft in april de voorkeur en in oktober kan je ook een korte broek aan trekken omdat het water dan al lekker is opgewarmd van de zomerse temperaturen. Toch is het ook verstandig om langere ‘tights’ tot over de knieën te dragen. De reden is dat je tijdens het tijgeren of bij andere obstacles nogal eens met je knieën de grond raakt. Daar kunnen dus kleine steentjes, takjes of gruis in liggen. Ben je dus een beetje gehecht aan je huid en geen fan van schaafwonden trek dan iets aan tot over je knieën. Of draag kniebeschermers.

Sokken
Katoenen sportsokken geniet niet de voorkeur. Je sokken worden namelijk nat en drogen niet meer op. Het kan dus gaan schuren in je sokken vandaar dat je beter compressiesokken of mudsokken kan dragen. Een andere sok waar je misschien niet aan hebt gedacht zijn de teensokken, als je eenmaal op teensokken overgestapt bent wil je niet anders meer! Doordat je teensokken draagt krijg je veel minder snel blaren tussen je tenen omdat deze niet langs elkaar kunnen schuren.

Bovenkleding
Eerste en belangrijkste tip: draag het liefst geen katoen! Als je katoenen kleding draagt blijf je nat en koud, wordt een stuk zwaarder en er kan zand tussen gaan zitten. Daarom is het in april verstandig om een compressie shirt (met lange mouwen) te dragen, daarover kun je eventueel een ander shirt dragen. In oktober kun je ook alleen een heatgear t-shirt dragen. Een strak shirt heeft de voorkeur, zodat je nergens achter blijft hangen en welke niet gaat uitrekken.

Bescherming
Ben je erg gehecht aan je huid? Dan is het een tip om bescherming te dragen. Denk daarbij aan kniebeschermers en handschoenen. Handschoenen draag je niet alleen tegen de kou, maar ook voor de grip en de bescherming van je huid. Sommige mensen lopen toch liever zonder handschoenen. Zo nu en dan kom je touwen tegen dus dan zijn handschoenen geen overbodig luxe. Wil je handschoenen gebruiken? Zorg dan voor handschoenen met veel grip.

Mud Nation
Benieuwd waar je deze obstacle running kleding kunt kopen? Neem eens een kijkje op www.mudnation.nl. Mud Nation staat a.s. zondag ook met een stand op ons terrein, ze helpen je graag verder! Wil je meer tips? Kijk dan eens op deze pagina van obstakels.com.

Posted on september 15, 2019 in algemeen

Share the Story

Back to Top