Voorbereiding tips!

Doe jij zondag 7 mei 2017 mee met de Obstacle Run? Lees dan verder want wij hebben handige kledingtips voor je!

Down Under Obstacle shirt
Voor de Down Under Obstacle run zijn er speciale shirts verkrijgbaar! Het zijn speciale SportShirts van Under Armour met opdruk. Kosten zijn EUR 25,- per t-shirt. De shirts kunnen betaald worden bij het ophalen. Let op: Reserveer deze wel bij je online inschrijving om teleurstelling te voorkomen.

Schoenen
Doe je voor het eerst aan de Down Under Obstacle Run mee, trek dan lekker je hardloopschoenen aan! Als je na die eerste keer vaker mee gaat doen, dan is het verstandig om eens te investeren in goede schoenen. Schoenen moeten niet te zwaar zijn, veel grip bieden en snel water afvoeren als je door de modder gegaan bent. Één ding; je herkent je schoenen niet meer terug na de run! Ps. Vergeet niet je veters goed aan te trekken.

Broek
In principe is je hardloopbroek prima geschikt voor de Obstacle Run in mei. Je kan ook een korte broek aan trekken omdat het water dan al lekker is opgewarmd door de zomerse temperaturen. Toch is het ook verstandig om langere ‘tights’ tot over de knieën te dragen. De reden is dat je tijdens het tijgeren of bij andere obstacles nogal eens met je knieën de grond raakt. Daar kunnen dus kleine steentjes, takjes of gruis in liggen. Ben je dus een beetje gehecht aan je huid en geen fan van schaafwonden trek dan iets aan tot over je knieën. Of draag kniebeschermers.

Sokken
Katoenen sportsokken geniet niet de voorkeur. Je sokken worden namelijk nat en drogen niet meer op. Het kan dus gaan schuren in je sokken vandaar dat je beter compressiesokken of mudsokken kan dragen. Een andere sok waar je misschien niet aan hebt gedacht zijn de teensokken, als je eenmaal op teensokken overgestapt bent wil je niet anders meer! Doordat je teensokken draagt krijg je veel minder snel blaren tussen je tenen omdat deze niet langs elkaar kunnen schuren.

Bescherming
Ben je erg gehecht aan je huid? Dan is het een tip om bescherming te dragen. Denk daarbij aan kniebeschermers en handschoenen. Handschoenen draag je niet alleen tegen de kou, maar ook voor de grip en de bescherming van je huid. Sommige mensen lopen toch liever zonder handschoenen. Zo nu en dan kom je touwen tegen dus dan zijn handschoenen geen overbodig luxe. Wil je handschoenen gebruiken? Zorg dan voor handschoenen met veel grip.

Good luck!

Posted on maart 22, 2017 in algemeen

Share the Story

Back to Top